Grow Me anordnar Programmeringsveckan i Umeå

Grow Me AB anordnar Programmeringsveckan 2018 i Umeå tillsammans med Programmeringsakademin AB.  

Programmeringsveckan har anordnats i Stockholm de två senaste åren och fått ett gott mottagande – alla veckorna har varit fullbokade.

– I dag är programmering lika användbart som matte och svenska men skolan är för långsam på att reagera. Därför tar vi saken i egna händer och lär ungdomar programmera så att de är förberedda på morgondagens arbetsliv och fortsatta studier, säger Martin Andersson som driver Grow Me, som arrangerar veckorna, samtidigt som han studerar till civilingenjör.

Nu kommer programmeringsveckan till Umeå.

– Umeå är en intressant ort att anordna läger på eftersom det finns ett stort universitet och många teknikfokuserade bolag. I Umeå är man duktig på utbildning och teknik och det finns många bolag som skriker efter programmerare, men de som utbildas räcker inte till, säger Oliver Åstrand, som är grundare och ledare av programmeringsveckan, och fortsätter:

– Därför måste vi göra något åt det genom att redan i tidig ålder väcka ungdomars intresse för programmering. Arbetsmarknaden för programmerare i dag är fantastisk och intresserar man sig för programmering i tidig ålder så har man en lysande framtid. Som en bonus på detta är det otroligt roligt också.

Nu söker Grow Me lokal och ledare till programmeringsveckan 2018 i Umeå.

– Vi vill slå ett slag för att fler tjejer ska jobba i teknikbranschen och därför har vi som mål att minst 50 procent av ledarna ska vara tjejer. Gärna studenter inom teknik från universitetet, säger Martin Andersson.

Vid frågor kontakta martin@growme.se eller johannes@growme.se. Media och andra artiklar:

BEHÖVER DU NÅGON SOM ÄR RIKTIGT GRYM?

Hör av dig till oss på Grow Me! Vi vill veta mer om dig och dina utmaningar. Ring oss på 08-722 03 05 eller fyll i formuläret.