WordPress 5.0 lanseras December 6

WordPress skjuter återigen upp lansering av version 5.0. Tisdag November 27 2018 blir slutdatumet då den massiva uppdateringen pushas för kunderna. Wordpress 5.0 är den största uppdateringen hittills och innehåller stora förändringar i hur WordPress används. Få versioner har fått som mycket uppmärksamhet som denna och det har helt enkelt med dessa två ord: Gutenberg Editor.
Vad kan vi då förväntas oss av WordPress 5.0?
– Plattformens fokus går mot en mer intuitiv byggupplevelse.  Wordpress är redan den mest använda plattformen i världen och genom att förbättra sin ”site-building-funktionalitet, försöker utvecklarna att behålla dessa marknadsandelar.
– Vi får se några förbättringar av WordPress Rest API. WordPress Rest API hjälper utvecklare att skapa fler funktionella produkter genom att göra det enklare att skicka och hämta data från webbplatser. Den här uppdateringen innebär att utvecklarna lättare kan skapa applikationer med plattformen som ramverk.
– Att bygga anpassade teman blir enklare. Tidigare behövde du åtminstone en bakgrund inom utveckling för att skapa ett WordPress-tema. Med Gutenberg blir tematillverkningen mycket enklare. 
– Tillägg för att bygga sidor kan förlora sin relevans. Det finns många fantastiska verktyg för att bygga sidor på ett enklare och dessa kan blir irrelevanta med tanke på Gutenberg. Dock kommer inte Gutenberg vara en match för dem först, men det kan avskräcka människor från att använda dessa på lång sikt.
Vi ser framemot att testa nya WordPress de närmsta dagarna för att förbereda oss på de kommande förändringarna.
Uppdatering 2018-11-18:
Teamet bakom WordPress 5.0 har skjutit upp lanseringen från 17 November till 27 November.
Uppdatering 2018-12-03:
Återigen har lanseringen av senaste versionen av WordPress skjutits upp och nu är nya datumet inte fastställt (TBD). Många rykten föreslår nu att teamet kommer vänta till efter storhelgerna och lansera i början på 2019. Matt Mullenweg, grundaren av WordPress, skrev följande i ett blogg inlägg på hans egna blogg:
”We have had a stable RC1, which stands for first release candidate, and about to do our second one. There is only currently one known blocker and it’s cosmetic. The stability and open issues in the release candidates thus far makes me optimistic we can release soon, but as before the primary driver will be the stability and quality of the underlying software. We made the mistake prior of announcing dates when lots of code was still changing, and had to delay because of regressions and bugs. Now that things aren’t changing, we’re approaching a time we can commit to a date soon.”
Uppdatering 2018-12-04:
WordPress teamet bekräftar att WordPress 5.0 släpps 6 December, om inga oväntade buggar rapporteras.
”Based on the stability, testing, and reports on the release candidates for WordPress 5.0 so far, we are now targeting Thursday December 6th for public release and announcement. 5.0.1 will open for commits soon, and will be an area people can choose to focus on at the contributor day at WordCamp US in Nashville this Sunday.”
Prenumerera på Grow Me’s nyhetsbrev för att få senaste uppdateringarna.

BEHÖVER DU NÅGON SOM ÄR RIKTIGT GRYM?

Hör av dig till oss på Grow Me! Vi vill veta mer om dig och dina utmaningar. Ring oss på 08-722 03 05 eller fyll i formuläret.